10 de setembre, 2007

Museu Portàtil

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) iniciarà aquest curs un programa educatiu per portar l'art contemporani a les aules d'educació infantil, primària i secundària de tot Catalunya. El museu repartirà a unes 800 escoles maletes de fusta plenes d'objectes que representen obres del museu, perquè els nens es relacionin i juguin amb elles, mentre que els seus companys de més edat podran descobrir la col·lecció del MACBA a través d'un recorregut interactiu que es distribuirà a tots els instituts catalans. El projecte forma part d'un conveni de col·laboració del MACBA amb el Departament d'Educació i la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.

El projecte es posarà en funcionament en el curs escolar que està a punt de començar i continuarà fins al curs 2009-2010, tot i que l'objectiu és mantenir-lo de forma indefinida. La proposta educativa per al curs 2007-2008 s'articula al voltant de dos projectes, un adreçat a les etapes d'educació infantil i primària, i un altre per a l'ESO i Batxillerat.

'Expressart. Museu portàtil' és el nom del projecte adreçat als alumnes més petits i consisteix en una mena de maleta de fusta amb compartiments que allotgen tot un seguit de textos, imatges i petits objectes tridimensionals, reproduccions en miniatures de peces de la col·lecció del MACBA. L'objectiu és que els alumnes i mestres gaudeixin de les obres i estableixin un diàleg a partir de la seva pròpia experiència, estimulant l'interès dels nens per l'art com a mitjà d'expressió i experimentació.

Aquestes maletes didàctiques es repartiran a tots els Centres de Recursos de Catalunya per tal que aquests els distribueixin a les escoles interessades. L'objectiu és arribar a entre 800 i 1000 centres aquest curs. La previsió és que cada centre treballi amb la maleta durant un mes, i després el material vagi rotant entre els diversos col·legis del territori. El material es pot utilitzar abans o després que els nens visitin personalment el MACBA, perquè puguin entendre millor les obres que allà s'hi trobaran.

Font: http//www.directe.cat/article/el-macba-comenca-un-programa-educatiu-per-apropar-lart-contemporani-als-estudiants-de-tot--2738>Directe.cat

TV MÚSICA