24 d’octubre, 2007

Premi al Projecte Docent del centre IES Camí de Mar

IES CAMI DEL MAR DE CALAFELL



Enhorabona!!.

El Departament d'Educació ha considerat que el projecte de centre IES Camí de Mar, ha estat el millor per aconseguir aquest premi per la tasca docent i l'esforç d'innovació en noves tecnologies.

El 5 de Novembre, a les 18:30 hores, al Teatre Nacional de Catalunya , tindrà lloc el lliurament d'aquest distintiu que comporta també la dotació de 12.000 euros per a millores del centre.


Premi Centres Docents

IES Camí de Mar (Calafell)

Proposat pel: Consell Escolar Territorial de Tarragona

Característiques:

Institut públic d'ensenyament secundari amb vint cursos d'activitat que imparteix ESO (6 línies), barxillerat (3 línies) i cicles formatius de grau mitjà (gestió administrativa i explotació de sistemes informàtics); a més a més d'un ampli programa de garantia social. El proper curs iniciarà un cicle formatiu de grau superior (informàtica)

L'òrgan proposant en destaca:

- La tasca pedagògica i de cohesió social de tot l'equip de professors i professores.
- La seva adaptació a les exigències de la societat. Actualment acull 900 alumnes, un 25% del qual és nouvingut, i 90 professores i professors.
- El canvi que ha patit el centre: abans tenia una imatge negativa i es tractava d'un centre conflictiu i no desitjat, ara és un centre estimat i desitjat per tota la comunitat educativa (ha baixat notablement l'absentisme tant del professorat com de l'alumnat, hi ha un bon clima de convivència i els pares s'impliquen més en la vida del centre).
- S'ha acollit als plans d'autonomia de centre.
- El bon tractament de la diversitat: agrupaments flexibles, desdoblaments, tutories addicionals, grups tancats (12 alumnes) amb adaptació grupal, aules obertes, aules d'acollida, UES.
- Programes d'innovació educativa:
- Biblioteca escolar "puntedu", Educació ambiental, Convivència i mediació, Tècniques de la Informació i de la Comunicació.
- Projectes: Esport i escola, Escola de pares, Hàbits de vida saludable.
- Programa de tècniques avançades de lectura eficaç, programa d'orientació, programa salut i escola.
- Pla de participació de l'alumnat, pla d'imatge del centre, pla d'actuacions amb els serveis socials, pla de treball per reduir l'absentisme.
- La important millora dels resultats acadèmics (82% graduats en ESO i 70% titulacions de batxillerat)

Documentació aportada:

- Dossier explicatiu i DVD,
- Llibre dies de pamvinsucre, D. Català, R. Fortuny, M. Gironés i A. Zapata ,
- 3 exemplars de la revista del centre,
- Tríptic del servei de mediació del centre.

LUCI

TV MÚSICA