25 de febrer, 2008

Exposició Fotogràfica - ESCOLES DEL MON

La nostra AMPA del col.legi Berenguer de Montoliu de Masllorenç forma part del Patronat Municipal de Cultura i Promoció Social de Masllorenç.

Aquest Patronat, en la reunió que va tenir lloc amb caràcter extraordinari el dia 7 del present mes de febrer de 2008, va acordar organitzar l'exposició que porta per títol "Escoles d'altres mons" per mitjà de l'entitat Audiovisuals & Cultura.

Aquesta exposició està composta per un seguit de fotografies d'escoles d'altres països del món realitzades pel reconegut fotoperiodista Kim Manresa. Es va inaugurar el gener de 2006 de forma simúltànea a Esparraguera i Sabadell i des d'aquella data ha arribat a dinou municipis de la província de Barcelona.

A cadascun d'aquests municipis cada escola havia d'escollir una de les fotografies de la mostra. D'aquesta fotografia, els alumnes dels tres cursos d'Educació Primària havien de fer un manuscrit sobre la mateixa. D'entre aquests manuscrits cada escola d'escollia el de cada curs que li semblava millor i el presentaven a l'Ajuntament. Allí una comissió d'intel.lectuals de cada municipi escollia el millor de cada curs.

Simultàniament, la productora cultural C&Duke es va posar en contacte amb intel.lectuals per presentar una de les fotografies de l'exposició perquè fessin el seu comentari. D'aquesta manera, van poder recollir comentaris de les fotografies d'escriptors com Orhan Pamuk, Wole Soyinka i Gabriel Garcia Márquez. En total hi ha les notes de deu premis Nobel.

Aquests comentaris, juntament amb els guanyadors de les escoles de cada municipi per on ha passat l'exposició i les fotografies es van recollir en un llibre on la introducció ha anat a càrrec de Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau

Ara aquesta exposició es podrà visitar a la Sala d'Actes del Centre Cívic Mn. Andreu d'aquesta localitat entre el 28 de febrer i el 5 de maig.

L'horari d'obertura de l'exposició és de dilluns a divendres en visites concertades i els dissabtes i diumenges de 12 a 2 del migdia.

La inauguració de la mostra es farà el dijous de la setmana que ve, dia 28 del present mes de febrer de 2008, a les vuit del vespre, a la Sala d'Actes del Centre Cívic Mn. Andreu de Masllorenç. En aquest acte, a part de les autoritats locals, hi serà present el fotògraf Kim Manresa i el comissari de l'exposició, l'escriptor salvadorenc, Carlos Ernesto García. També s'hi convidarà a les autoritats de la comarca, alcaldes i regidors de cultura i afers socials de cada Ajuntament

Prèviament, el mateix dijous, dia 28 de febrer de 2008, a les 11 del matí hi ha prevista una Roda de Premsa i a les 12 del migdia una visita guiada pel comissari de l'exposició per a directors i professors dels centres educatius de la comarca del Baix Penedès.

Aquesta exposició ha tingut molt de ressò tant a Catalunya com a la resta d'Espanya i es podrà visitar per primera vegada a la província de Tarragona a Masllorenç

Creiem que és una exposició molt interessant perquè la visitin els alumnes dels nostres centres.

Per això, s’adjunta al present correu electrònic l’arxiu informàtic del rètol anunciador de l’exposició perquè es pugui incloure a la pàgina web del Carnet Únic.

Així mateix, s’informa que s’ha fet arribar la corresponen invitació a totes les associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la comarca del Baix Penedès als corresponents centres educatius.

Esperem comptar amb l’assistència de tots.

Fins llavors, rebeu una cordial salutació

TV MÚSICA